Monthly Archives: February 2011

Cadangan Penubuhan Jurugambar Amatur : Saing Ambo (JASA)

Assalamualaikum. Sebuah Kelab “Jurugambar Amatur : Saing Ambo” akan ambo tubuhkan. Konsep tu dalam perbincangan lagi. Tujuan : Bagi melahirkan jurugambar yang rendah diri dan berilmu. Kalu rasa nak join kelab ni dan nak tjk kamera mahal, skill tahap gaban … Continue reading

Posted in Uncategorized | 2 Comments

Betulke ramai ahli PAS masuk UMNO???

Rentetan berita dari Malaysiakini mengenai berita 1,800 anggota PAS, 154 dari PKR masuk Umno maka ramai la bertanyokan berita ini dari ambo 🙂 Mako ambo secara rasminya mengesahkan berita ini beserta ngan gambar. Tapi gambar ni masa majlis terbaru yang … Continue reading

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Sambutan Maulidur Rasul kena ada perarakan ke????

Di keheningan malam ni ambo menyambung untuk menulis. Sambutan Maulidur Rasul telah di adakan di Parlimen Pasir Puteh pada 15 Feb 2011 bermula jam 8.00 dengan perarakan. Malangnya ambo tak sempat untuk berarak bersama2 kerana ari tu ‘jammed’ teruk di … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Candik not Candid :)

Balik dari Program Maulidur Rasul ambo singgah jap tengok org main Burung Candik :). Penyertaan sebanyak 150 ekor burung. Ambo cuba la tanya2 kaba lagu mana cagho mene tapi la la paham sgt. Anyway nak la berkongsi, kalu korang minat … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Gelombang Merah di Pejabat Tanah Pasir Puteh *wink*

Gempar satu dewan bila pengerusi cuba menjelaskan kenapa di syorkan pakai warna merah malam tu 🙂  antara andaiannya 1. semangat Kelate 2. CNY 3. Gelombangggg Merahhhhh <– hok ni ambo kato deh 😉 ehheheh Pada malam itu diserikan lagi dengan … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

YB Noh Omar memang gempak!!

Assalamualaikum, Malam ni ambo nak bbaghi (mengkisahkan) satu orang Menteri Malaya yg kini dikenali sbg Malaysia. Datang Selamba takder la protokol mana. Muka nmpk bengkeng tapi dalam hati ada taman. Ni la YB Noh Omar, Menteri Pertanian. Sampai je tmpt … Continue reading

Posted in Uncategorized | 1 Comment

YB Hussam Musa Disabotaj??

Balik dari konvensyen UMNO 2011 ambo terperasan satu banner yang tak la gah sgt tapi penceramahnya mmg hebat. Terkejut jugak memula betul ke idak ni, masakan seorang Exco Negeri Kelantan hanya di sambut dengan satu banner yang hanya di gantung … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment