Monthly Archives: January 2012

9 Januari 2012 : Hari MELETUP!!!!!

Assalamualaikum, Pada 9 Januari 2012 ambo terkejut bila membaca berita tentang 3 biji bom buatan sendiri meletup!!!! Meletup selepas pengumuman keputusan perbicaraan Anuar Ibrahim. Maka pada masa itu timbul ribuan posting di ‘muka buku’ tunding jari sana sini, kutuk sana … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , | Leave a comment

Datuk Hasan Ali ganti Tok Guru Kedai Lalat (TGKL)

Assalamualaikum, 5 kali ambo baca berita cadangan Datuk Hasan Ali, JIKA Nuar Brehing masuk jail maka Tok Guru Kedai Lalat (TGKL) @ Tok Guru Tepi Laut (TGTL) hok jadi PM. Maka ambo cuba tenung n tilik sejenak dan ambo merasakan … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , | Leave a comment

Iktibar : Tolong Bersihkan Segera Sebelum Malang Menimpa

Assalamualaikum, kata pepatah malang tidak berbau, tetapi (sebahagian) malang boleh di lihat. Kejadian ini ambo sempat rakam di ghetok (jambatan) Sungai Kelong. Terkejut kakloh bilo melihat begitu besa ‘ghebo’ yang tersangkut di bawah jambatan. Timbul kerisauan jika hujan turun lagi … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , | Leave a comment

Temuramah : Saidi bin Husin (Bekas Pegawal Keselamatan Menteri Besar Kelantan)

Assalamualaikum, Alhamdulilah pagi ini ambo sempat merakamkan pendedahan oleh Saidi yang pernah membongkar satu kisah yang terjadi dalam KERETAPI beberapa tahun dahulu. Kali ini Saidi cuba membongkar kepincangan pentadbiran PAS men’dogol’kan bukit-bukit untuk mengambil kayu balak. Akibatnya???? Dengarkan pendedahan ekslusif … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

Pasir Puteh di landa “Tsunami”

Assalamualikum, Pagi ini ambo sempat merakamkan keadaan Kampung Sungai Gali yang di landa Tsunami!. Disebabkan kegagalan Kerajaan Negeri menguruskan pembalakan secara terancam Kampung Sungai Gali, Gaal di landa Tsunami. Kenapa Tsunami ini terjadi? Ini tidak lain tidak bukan kerana kegiatan … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , | 2 Comments

57 Pelayar.

Assalamualaikum, dan salam 1Malaysia. Malam ini jam sudah 12.27 tgh malam ambo br siap wat report sambil berFB. Hari ni perasaan bercampur gaul, suka, nak marah, geli hati, celaru, dan macam2 lagi. Kenapa? Kerana kita manusia. Kali pertama my blog … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

Sekali Lagi Penyokong PAS Menganggap Pemimpin Mereka Maksum!!!!!!

Assalamualaikum, Ramai orang komen dan tak kurang yang mengutuk bila ambo ‘cuit’ kepimpinan PAS dalam soal tadbir urus Negeri Kelantan. Apakah PAS tidak boleh di kritik??? Adakah PAS Maksum?? Maka ambo pun berjalan la di muka bumi ini mencari realiti … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment