Monthly Archives: April 2011

Lawat loji dah, Demonstrasi dah, pasni nak g tengok tempat tebang balak di kawasan tadahan air lak :)

Untuk ke sekian kalinya segelintir penduduk Pasir Puteh sekali lagi menzahirkan perasaan mereka mengenai masalah air yang di hadapi pada minggu ini. Ini bukan cerita 70an, ini cerita 2011. Kalu cerita zaman tok tu tonggek sah gambarnya hitam putih camni … Continue reading

Posted in Uncategorized | 3 Comments

Loji Air Takdok Air

Loji Air Takdok Air Ado Loji Takdok Air Ado Air Loji Takdok Takdok Air Loji Takdok Apo itu loji? Apo itu air. Tak semestinya Ada Loji Ado Air he3x. Susoh nak paham??? Begitulah kesukaran kami yang mengalami masalah gangguan air … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

‘Minum Tea’ Bersama Dato’ Pa (Ceramoh Tak Sedap)

Pertama sekali ambo mintak maaf sebab lama tak update 🙂 bukan bz tapi takder masa je nak ngadap. Tajuk pagi ni Minum Tea Bersama Dato’ Pa (ceramah tak sedap) hu3x Dato Pa meg tak sedap ceramah sbb dia tak pandai … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jange Jadi Po Kugho Katup (Versi Klate)

Kugho Katup = Kulit keghah, kaki pandok, palo leh tubik masuk. Itulah antara beberapa gambaran bagi seekor binate hok oghe panggil kugho katup. Malam tadi YB Dato Dr. Awang Adek (selepas ni ambo tulis Datuk Awe) balas bese Cikgu Awi. … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Fairuz punyo pasal huje pun huje la! (Versi Klate Pekat)

Uje lebat jak ppagi, tengoh hari dok seghik2, ngorik koho lebat ghusing weiii lok. Doh la male ni ado cghamoh BONGKAR. Ghusing takut oghe tok ghama, ghusing takut kekmoh ccabut, ghusing takut boh mace2 la ghusing. Puko 9.15 oghe ghama … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment